Popkoor Soundsation Gemeente Winnaar verkiezing Vereniging van het Jaar.

Popkoor Soundsation is gemeente winnaar geworden van de verkiezing Culturele Vereniging van het Jaar in de Gemeente Aalsmeer. Wij bedanken iedereen die heeft gestemd op ons!  Hieronder lees je ons unieke verenigingsverhaal, waarmee we gewonnen hebben.  

Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA samen met de Rabobank. De verkiezing heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Verenigingen zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!

De nominatie van Soundsation wordt als volgt gemotiveerd:

Onze koor wordt vereniging van het jaar, omdat we relatief jong zijn (opgericht in 2010) maar in die 8 jaar ons flink hebben ontwikkeld. Onder leiding van een professioneel geschoolde dirigente wordt er hard gewerkt aan zang en presentatie. Het koor zingt meerstemmig in meestal 5 stemgroepen: sopranen, mezzo’s, alten, tenoren en bassen. Het repertoire bestaat uit eigentijdse nationale en internationale popsongs.

Dit jaar is er een nieuw hoogtepunt bereikt met een tweetal musicalconcerten; naast zang hebben de koorleden ook hun toneelkunsten laten zien, hebben creatieve leden de complete aankleding verzorgd, van kleding tot decor. Er werd samen opgetreden met een Afrikaanse percussieband en een dansgroep. Gezamenlijk werd een avondje theater geboden aan het publiek.

Er wordt serieus geoefend, maar de gezelligheid wordt niet uit het oog verloren. Na afloop maar ook tijdens sociale activiteiten die georganiseerd worden binnen en buiten het koor.

Bekijk de rest van de gemeente en provincie uitslagen op www.verenigingvanhetjaar.nl.