Onderweg met de Soundsation Express… in gesprek met Theo

Onderweg met de Soundsation Express ………in gesprek met Theo de Graaff, tenor

Theo zit nog niet zo lang op Soundsation. Om precies te zijn: tien maanden. Hij heeft z’n stinkende best gedaan om het hele repertoire voor het concert uit z’n hoofd te leren, zodat hij mee kan doen op 13 en 14 oktober. En dat is een hele klus! Zowel de muziek als de tekst instuderen van zo veel songs kost veel tijd, petje af!! Hij geeft toe dat het genieten van het zingen er soms bij inschiet omdat hij zo gefocust is op ‘het goed doen’ en ‘zichzelf verbeteren’. Hij wordt gelukkig ook meegetrokken door zijn maatjes die naast hem staan.

Theo is bij Soundsation aangeschoven op aanraden van zijn schoonzusje (misschien zat er zelfs wel een beetje chantage bij ????).

Hij vindt het heel fijn op het koor want Theo is een echte muziekliefhebber. “Van house tot Strauss” roept hij enthousiast.

Het repertoire van Soundsation spreekt hem absoluut aan en de dinsdagavond is een fijne avond voor hem. Eerst lekker zingen en daarna voor de gezelligheid ook nog een biertje met de collega-zangers. “Want op een koor zitten is meer dan zingen”, zegt hij. Theo kijkt graag naar talentenshows op de tv en soms is hij wel eens jaloers op de zangkunst van anderen.

Hij verheugt zich op het concert in oktober en natuurlijk komen zijn kinderen kijken en luisteren. Alleen woont zijn jongste dochter momenteel in Barcelona, dus die kan er helaas niet bij zijn. Op de vraag waar hij nu woont – dat is in Nieuw-Vennep – en hoe hij daar terecht is gekomen, antwoordt hij stellig: “daar kan ik een heel boek over schrijven”.  Misschien heeft hij daar na half oktober tijd voor ????.