Onderweg met de Soundsation Express… in gesprek met Stefan

Onderweg met de Soundsation Express ………in gesprek met Stefan Murariu, bas.

Stefan komt uit Roemenië en werd als ICT-specialist uitgezonden naar Nederland. Hij woont in Oost en was op zoek naar een koor bij hem in de buurt omdat muziek nu eenmaal in zijn DNA zit. Hij vond Soundsation via internet en kwam eerst een paar keer luisteren in de Beach. Hoewel hij persoonlijk veel houdt van operette kan hij zich toch heel goed vinden in het repertoire van Soundsation. En zo kwam hij tussen Gerard en Koos bij de bassen terecht. Hij vindt het heel gezellig op het koor en hij blijft graag na afloop even hangen voor een biertje.

Zijn hele leven heeft Stefan al iets met muziek, zingend in een koor of spelend op een instrument. Hij heeft ook een keer een jaar gitaar gespeeld, maar geeft toe dát hij dat vooral deed om indruk te maken op de meisjes ????.

Hoewel hij het Nederlands wel enigszins beheerst, vindt hij de Nederlandstalige liedjes best wel een uitdaging, vooral als het erg snel gaat. Gelukkig helpen zijn dochters van 18 en 22 hem met instuderen. Niet alleen met de taal, maar ook op muzikaal gebied. De dames spelen namelijk allebei zeer verdienstelijk viool waardoor ze hem door de baspartij heen kunnen loodsen.

Stefans favoriete nummer voor het concert in oktober is ‘Dream on’ omdat het meerstemmige van het koor heel mooi klinkt en het ook een lekkere partij is voor de bassen.  Waarom hij zo graag zingt? “Dat is niet uit te leggen. Hoe beschrijf je het fijne gevoel dat je vanbinnen krijgt als je zingt? Dat moet je gewoon ervaren”.

Dit is dus een uitnodiging namens Stefan: probeer het zelf ook eens te  ervaren, kom eens langs!