Onderweg met de Soundsation Express… in gesprek met Greetje

Onderweg met de Soundsation Express ………in gesprek met Greetje de Haan, dirigent.
De machinist van onze Soundsation Express is een heel veelzijdige vrouw. Niet alleen dirigeert ze, maar ze is ook zangeres, docent muziek en muziekpedagoog. Daar kunnen wij als koor ook goed garen bij spinnen, want al haar talenten komen ons goed van pas. Bij het inzingen krijgen we dan ook steevast muziekpedagogische tips (borst naar voren, doe alsof je hoofd aan een draadje hangt, knieën los, zing met een glimlach 🙂 en zo komen er nog veel meer tips langs).

Toen Greetje gevraagd werd om een keer kennis te maken met ons koor – omdat we een dirigent zochten – vond ze Soundsation meteen een fijn koor met mooie stemmen. Dit was echter precies rond de tijd van de pandemie en al snel moesten we het doen met online zangavonden of oefenen met de filmpjes die Greetje had opgenomen. “Ik miste jullie best wel”, geeft ze toe. Ook wij hebben het als koorleden zwaar gehad in die tijd. Maar gelukkig zijn verreweg de meesten gewoon weer aangesloten toen we weer bij elkaar mochten komen. Dat was een fantastische avond en de vernieuwde kennismaking met onze gedreven dirigent liep prima.

Greetje heeft zich heel goed voorbereid op de concerten van 13 en 14 oktober en heeft er veel zin in. “We gaan álles geven” weet ze zeker. “Er is goed geoefend, het zijn hele leuke liedjes waar je heel blij van wordt, ze kennen het heel goed, het is een hechte groep en met de filmpjes en foto’s op de achtergrond wordt het geheel mooi beeldend gemaakt. Wat wordt er veel gedaan door al die commissies!! Ze licht nog even een tipje van de sluier op: “De heren zingen ook nog een liedje zonder de dames en waarom ik daar helemaal warm van word, verklap ik niet. Maar hartverwarmend is het!”

Vandaag over een week is het zover. Dan stappen we allemaal op de Soundsation Express en kan de machinist – bewapend met een heus fluitje – laten zien dat we op het goede spoor zitten.

Zorg dat je de trein niet mist!