Onderweg met de Soundsation Express… in gesprek met Adri

Onderweg met de Soundsation Express ………in gesprek met Adri Lodder, mezzosopraan.

Adri is een zogeheten mezzosopraan. Misschien is het handig om eerst even uit te leggen hoe het precies zit met de vrouwenstemmen? De sopraan zingt het hoogst, dan krijg je de mezzosopraan die iets lager kan zingen en ten slotte is daar de altstem, de lagere vrouwenstem.

Adri vindt het naar eigen zeggen “helemaal geweldig” bij Soundsation. Ze is al vanaf het begin lid en het is voor haar bovenal zo waardevol omdat ze er samen met haar man  Wim op zit. Gezellig op dinsdagavond samen de deur uit en na afloop een drankje doen, hoe mooi kan het zijn?

Op de vraag waarom Adri zingen zo belangrijk vindt, zegt ze dat ze er vrolijk van wordt. “En je kan alles even vergeten tijdens de zangavond. Stel dat je je een beetje verdrietig voelt of zorgen hebt, dan kan je dat tijdelijk parkeren omdat je je alleen concentreert op de muziek”. Ze kan het heel goed vinden met de maatjes waar ze naast staat. “Je ondersteunt elkaar, dat is het mooie van een koor. Het is echt teamwerk. Je helpt elkaar bij het op tijd inzetten of de juiste toonhoogte te vinden. En we hebben ook heel veel lol met elkaar”. Adri is altijd vrolijk en absoluut in voor een geintje. Ze is ook blij met de dirigente, dus wat wil je nog meer? Nou, een concert geven natuurlijk! Daar heeft Adri “onwijs veel zin in”.

Nu nog een paar keer repeteren en de choreografie doornemen en dan is het zover. Op 13 en 14 oktober staat er minimaal één stralende mezzosopraan!