Popkoor Soundsation genomineerd voor verkiezing Vereniging van het Jaar.

Popkoor Soundsation heeft zich genomineerd voor de verkiezing Vereniging van het Jaar. Om deze verkiezing te winnen roept Soundsation nu iedereen op om te stemmen via www.verenigingvanhetjaar.nl. Hieronder lees je ons unieke verenigingsverhaal, waarmee we ons genomineerd hebben. Voor de winnende vereniging, maar ook voor de stemmers zijn diverse gave prijzen te verdienen. 

Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en LKCA samen met de Rabobank. De verkiezing heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten. Verenigingen zijn heel bijzonder en dat mag gezien worden!

De nominatie van Soundsation wordt als volgt gemotiveerd:

Onze koor wordt vereniging van het jaar, omdat we relatief jong zijn (opgericht in 2010) maar in die 8 jaar ons flink hebben ontwikkeld. Onder leiding van een professioneel geschoolde dirigente wordt er hard gewerkt aan zang en presentatie. Het koor zingt meerstemmig in meestal 5 stemgroepen: sopranen, mezzo’s, alten, tenoren en bassen. Het repertoire bestaat uit eigentijdse nationale en internationale popsongs.

Dit jaar is er een nieuw hoogtepunt bereikt met een tweetal musicalconcerten; naast zang hebben de koorleden ook hun toneelkunsten laten zien, hebben creatieve leden de complete aankleding verzorgd, van kleding tot decor. Er werd samen opgetreden met een Afrikaanse percussieband en een dansgroep. Gezamenlijk werd een avondje theater geboden aan het publiek.

Er wordt serieus geoefend, maar de gezelligheid wordt niet uit het oog verloren. Na afloop maar ook tijdens sociale activiteiten die georganiseerd worden binnen en buiten het koor.

Prijzen

De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten.

Ga naar verenigingvanhetjaar.nl en stem ook op Popkoor Soundsation!